شاخص های توسعه پایدار و رتبه ایران
شاخص های توسعه پایدار و رتبه ایران
تازهترین نتایج مطالعه «میزان پیشرفت کشورها در شاخصهای توسعه پایدار» نشان میدهد ایران در رتبه ۶۹ در بین ۱۸۸ کشور جهان قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، این مطالعه بخشی از مطالعه جهانی بار بیماریها، آسیبها و عوامل خطر (Global Burden of Disease 2016) است که بیش از «۳۳۰ بیماری و علل مرگ و آسیبها » و ۸۴ عامل خطر را در سطح جهان طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ گزارش میدهد.
مطالعه جهانی (Global Burden of Disease 2016) هر سال توسط انستیتو سنجش و ارزشیابی سلامت (Institute of Health Metrics and Evaluation) در دانشگاه واشنگتن در سیاتل ایالات متحده امریکا صورت میگیرد و در مطالعه ۲۰۱۶ نیز بیش از ۲۵۰۰ پژوهشگر از بیش از ۱۳۵ کشور، ۳۷ شاخص از مجموع ۵۰ شاخص سلامت را به صورت مستقل و سیستماتیک ارزیابی کردهاند.
در مطالعه میزان پیشرفت اهداف توسعه پایدار بهداشتی در ۱۸۸ کشور جهان ( Measuring Progress and Projecting Attainment on the Basis of Past Trends of the Health-Related Sustainable Development Goals in 188 Countries: An Analysis From the Global Burden of Disease Study 2016) سی و هفت مورد از ۵۰ شاخص مربوط به SDG (اهداف توسعه پایدار) مربوط به سلامت طی سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ اندازهگیری شدهاند.
به گفته مجریان مطالعه، از آن جا که
موسسات ملی و جهانی به دنبال استحکام راهبردهای عملی و تدوین سیاستهای
مشخص در زمینه اهداف توسعه پایدار هستند، پیشبینیهای اولیه نیز برای
شاخصهای ۲۰۳۰ صورت گرفته است.
رتبه ۶۹ ایران و ارتقای ۳۵ پلهای در شاخصهای توسعه پایدار ۲۰۱۶
در ارزیابی سال گذشته، ایران در بین ۱۸۸ کشور جهان در رتبه ۱۰۴ قرار داشت که با لحاظ شاخصهای جدید رتبه ایران به نحو چشمگیری (۳۵ پله) افزایش یافته و به ۶۹ ارتقا یافته است.
ترکیه هم که در ارزیابی قبلی یک پله بالاتر از ایران در رتبه ۱۰۳ بود، امسال با رشدی به مراتب بیشتر از ایران (۴۵ پله) به رتبه ۵۸ صعود کرده و البته عربستان که در ارزیابی سال گذشته پس از ایران در رتبه ۱۰۵ بود امسال تنها با یک رتبه ارتقا به رتبه ۱۰۴ رسیده است.